Háttér
Hetedik, vagy nyolcadik osztályos lehettem, amikor a Harry Potter és a Bölcsek Kövét először a kezembe vettem. Mint sok másnak, nekem is ez volt az első olyan meghatározó olvasmány élményem, ami után nem csak a sorozatot, de magát az olvasást is megszerettem. Miután az akkor megjelent három kötetet elég hamar letudtam, muszáj volt új könyvek után néznem.

Így találtam meg Lőrincz L. László (Leslie L. Lawrence) A vérfarkas visszatér című szuper krimijét, ami nem csak a műfajjal való első találkozásom volt, de egyszersmind az első magyar írótól származó regény, amit önszántamból olvastam el. Ez után egy-két évig csak Lőrincz László könyveket faltam.

Hogy miért mesélem ezt el? Amikor 14-15 évesen nekiláttam megírni az Éjféli Bódén túl-t, a fejem tele volt J. K. Rowling fantasztikus meséjével és Lőrincz László néhol természetfelettibe nyúló krimijeivel.

Az Éjféli Bódén túl ennek az élménynek a leképzése; gyerek fejjel e könyvek elemeit próbáltam legjobb tudásom szerint vegyíteni. Rendkívül élveztem a folyamatot. Nem görcsöltem rá az írásra; beleadtam minden fantáziám, félelmem és örömöm a történetbe.

Később, az évek folyamán többször is nekiestem a szövegnek. Elkezdtem átírni, megkurtítani, gatyába rázni a monstrumot. Miután azonban minden évben elégtelennek láttam az előző évi változtatásokat, ennek sosem lett vége. Temérdek nekifutás után elkönyveltem, mint szükségszerűen elbukott első próbálkozásomat.

Az ok, ami miatt most mégis letölthető formában elérhetővé teszem, a következő: A Dean, Tabby és Robert a Néhány napra Édentől-ben ennek a regénynek a megfilmesítésén dolgoznak. Természetesen abban a világban a könyv nem egy fiók legmélyén végezte, hanem világsikerű bestseller sorozat lett, de kérlek ettől az aprócska eltéréstől tekintsünk el :)

Az itt letölthető példány az Éjféli Bódén túl legeslegelső verziója, minden évekkel későbbi kozmetikázás nélkül.

Az Éjféli Bódén túl