Rólam
A nevem Szőke-Kiss Márton.

Az írás gimnazista elsős korom óta része az életemnek. Akkor döntöttem el, elsősorban Lőrincz L. László és J. K. Rowling könyveiből kedvet kapva, hogy én is megírom a saját regényem. A könyv (Az Éjféli Bódén túl) körülbelül 2-3 év alatt készült el, több mint 1.200.000 karakter terjedelemben. Akkor úgy gondoltam minél hosszabb, annál jobb. Ez volt az első történet, amit valaha írtam, a munkafolyamat alatt tanultam meg/kísérleteztem ki a történetmesélés alapjait. Erről a könyvről bővebben a Háttér menüpont alatt olvashatsz.

Később novellákat írtam. Jelen oldal tárgya is először egy novellapályázatra született meg, és csak utána gondolkodtam el rajta, hogy talán megérné egy regény keretei között jobban kifejteni. Tanulva korábbi tapasztalataimból és hibáimból, ezúttal a kevesebb több elv mentén készült el a rövid, de – reményeim szerint – annál tömörebb, annál lényegre törőbb írás.

A regényről
A történet három fiatalról, Deanről, Tabbyról és Robertről szól.

Dean és Tabby a jövőben egy Éden nevű menekültváros felé tar­tanak. Ebben az időben az emberiség teljes egésze egy vírusnak esett áldozatul. A Föld kihalt, csak egymásra számíthatnak.

A jövőben játszódó történet közben, minden második fejezetben, a pusztulás előtti időkből láthatunk emlékeket, amikor a három gyerek egy fantasy mozifilm franchise főszereplője volt. Ezeken a visszatekintéseken keresztül ismerhetjük meg életüket, összefüggésben jelenük embert próbáló körülményeivel.

Ahogy haladunk előre, a történet mindkét szálon egyre mélyebb, sötétebb rétegekben bomlik az olvasó elé. Fogyasztásához egy bögre forró teát javaslok. Vagy egy pohár jó whisky-t.

Végül, de nem mellékesen
A kiadásban megjelent könyveket a nyomtatásba kerülés előtt egy lektor (szerkesztő), az íróval együtt többször is átellenőrzi. Kiszűrik a stilisztikai, történetvezetési vagy akár a helyesírási hibákat. Ezt a regényt csak én és néhány kedves ismerősöm, barátom javította át legjobb tudása szerint. Ennek ellenére bizonyára maradtak benne kisebb-nagyobb tévedések, hibák, amelyek csakis engem terhelnek. Ha valaki ilyet talál, és segítő szándékkal ezt megírja nekem a szokekissmarton (kukac) hotmail (pont) com címre, nagyon megköszönöm!